piątek, 27 września 2013

Spaghetti bolognese wersja studencka

Składniki:
-100g makaronu spaghetti
-jakieś tanie dziadostwo ze słoika, byle by na etykietce było że to do spaghetti, 3-4 duże łyżki wystarczą
-dwa plastry żółtego sera
-dwie średniej wielkości cebule
-łyżka oleju
-tanie piwo

Przygotowanie:
Makaron nastawiamy na czas podany na opakowaniu. Odcedzamy, przepłukujemy wodą. Cebule kroimy w kostkę, nie musi być równo i podsmażamy lekko na oleju. Powinna być bardzo lekko rumiana, absolutnie nie może być spalona ani niedosmażona. Podczas smażenia cebuli i gotowania makaronu mamy kilka wolnych chwil które wykorzystujemy na wypicie piwka.  Gdy cebulka jest już dobra dodajemy sos i podgrzewamy. Polewamy makaron sosem, posypujemy serem i jemy :) Bardzo łatwe, typowo studenckie danie a przy tym lepsze niż sam makaron polany sosem.


tanie spaghetti


Koszt: 3zł (nie uwzględnia piwka)

4 komentarze: