sobota, 11 października 2014

jajecznica z serkiem topionym

Składniki:
-pół kostki serka topionego
-3 jajka
-łyżeczka masła
-ewentualnie sól

Przygotowanie:
Serek topiony rozdrabniamy na mniejsze kawałki i razem z masłem wrzucamy na zimną patelnię. Stawiamy na ogniu i czekamy aż masło się rozpuści a serki lekko podgrzeją. Wbijamy jajka i smażymy wszystko razem aż wszystko się ładnie zetnie a serki rozpuszczą, choć nie powinny się całkowicie połączyć z jajkiem. Serek dostarcza wystarczająco soli ale jak ktoś lubi to może jeszcze dodatkowo dosolić.



Koszt: 2.70 zł

3 komentarze:

  1. Świetny pomysł na jajecznicę, ja zazwyczaj robię lekką jajecznicę z mlekiem bez tłuszczu, ale ta musi genialnie smakować, na pewno wypróbuję. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zrób z serem feta, jest zajebista i tania (jeśli użyjesz tych naszych "serów sałatkowych" a nie prawdziwej fety rzecz jasna :))

    OdpowiedzUsuń