niedziela, 28 lipca 2013

Ziemniaki po meksykańsku

Przyszła dzisiaj pora na naprawdę tani przepis studencki. Jeśli przyrządzimy go w sezonie to żeby się najeść może wystarczyć 30 groszy!

Składniki:
-dużo ziemniaków
-sporo soli

Ziemniaki myjemy wrzucamy na blachę, do foremki, na ruszt czy co tam mamy w czym się piecze w piekarniku i pieczemy w wysokiej temperaturze około godziny. Ziemniaki powinny być z wierzchu lekko przypalone. Po upieczeniu rozrywamy ziemniaki na pół parząc sobie przy tym boleśnie palce i posypujemy solą do smaku, można je także posmarować masłem co bardzo podnosi smakowitość. Sprawdziłem osobiście że bardzo dobrze smakują także z resztkami sosu do pizzy (najlepiej z czosnkowym).

Koszt: od 30 groszy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz