czwartek, 29 sierpnia 2013

Gulasz z parówek

Zaobserwowałem że potrawy z parówek cieszą się dużą popularnością więc zamieszczam kolejny przepis z nimi w roli głównej.

Składniki:
-3 parówki
-2 cebule
-papryka
-pół puszki kukurydzy
-przyprawa do mięsa (do kurczaka, do grilla, do wieprzowego co kto lubi)
-2 łyżki oleju
-łyżeczka koncentratu pomidorowego

Przygotowanie
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy do zeszklenia na oleju. Dorzucamy do niej paprykę w dosyć grubych kawałkach i smażymy razem przez dwie minuty. Parówki kroimy na 5-6 części, dorzucamy do warzyw i smażymy razem przez chwilę. Koncentrat rozrabiamy w pół szklanki wody i wlewamy, po czym mieszamy przez chwilę by się równomiernie rozprowadzić. Dodajemy kukurydzę i dusimy całość jeszcze przez 2-3 minuty.
Podajemy z ryżem lub pieczywem.

Koszt: 4 zł

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz